Paul Gutteling


Paul Gutteling

Paul is eind jaren 90 begonnen met Studio Het Lab. Dit was op een schitterende locatie in Schaarsbergen in een bosrijke omgeving. Het betrof een oud laboratorium wat op tijdelijke basis een ander invulling kreeg. “Helaas was in verband met sloop het geen optie daar te blijven, ik draag altijd nog iets van het oude Lab met me mee. Met name het gevoel dat alles moet kunnen.” Paul is begonnen op tape, daarna digitaal gegaan en inmiddels weer full-circle terug naar tape. Door eerst zijn eigen bands op te nemen en dit uit te breiden naar bevriende bands heeft hij zijn vaardigheden aangescherpt. “Geluid heeft mij altijd gefascineerd. En dan met name hoe neem je geluid op de beste manier op.”


Op het podium heeft hij zijn sporen verdiend man als bassist in Monk (een van Arnhems meest legendarische vuige rockacts met Europese tours) en King Locust (donkere sludge rock). Momenteel is hij actief als bassist / producer van 322Demons en Under The Water.


Leukste project tot nu toe: Het debuutalbum van Geiser; Bipolar. Wat een plaat. Pfoe!

Harry Holzhauer


Harry Holzhauer
Harry is sinds zijn 15e actief in de muziek. Eerst voornamelijk als gitarist in coverbands waarna hij door een verhuizing naar Arnhem in Dimension Seven terecht kwam. Deze Nu-metal band heeft diverse Europese tours gedaan en verschillende albums uitgebracht. “Eigenlijk komt het vooral door Oscar Holleman (RS29) dat ik interesse kreeg in studio techniek. Toendertijd (1999) dagen met hem achter de tafel gezeten en mijn ogen (en oren) uitgekeken”

De tweede plaat (Infinite Madness) van Dimension Seven namen ze bij Marc ter Braak (black gold studio) op. Het doel van dit album was het hardste nu-metal album op te nemen. En dat is gelukt. “We zijn door 3FM nog uitgeroepen tot meest harde muziek ooit op de radio gedraaid. Met Atari Teenage Riot als nummer 2. [sic]”
Na het uiteenvallen van Dimension Seven richtte Harry KYU op. Een djent metal band avant la lettre. Ook hiermee nam hij albums op bij Marc ter Braak terwijl de pre-productie op het Lab werd gedaan. “Voor mij was het destijds vooral veel afkijken en leren hoe je sound maakt.”
Ondertussen was hij ook terecht gekomen bij King Locust als zanger en gitarist. Hier leerde hij Paul kennen en ging Paul ondersteunen in de studio.

Momenteel brengt Harry instrumentele albums uit als “HOLZ” en schrijft en produceert allerhande tracks waar met name een harde of een afwijkende beat in zit. Daarnaast ook actief als inval bassist / gitarist bij metalcore band Grown Cold.

Leukste project tot nu toe: Meeschrijven aan het nieuwe album van Hömpfdingå.